Personlig Udvikling & Sundhed

Jeg har holdt flere kurser, som jeg har kaldt ”Personlig Udvikling & Sundhed.” Disse har jeg holdt med socialt udsatte unge, og har fået rigtig gode feedback.
Da jeg selv har haft en opvækst, der til tider var ret hård med alkoholmisbrug og selvmord i familien, har jeg en forståelse for, hvad mange af disse unge går igennem. Denne hårde tid bruger jeg tit som brændstof til at presse mig selv til det bedre, samt større mål i livet! Og det er netop dét, jeg prøver at få igennem, når jeg arbejder, da man ikke kommer langt med at være offer eller føler, at man ikke er gode nok til mere end det, man er opvokset i. 

Vi vælger ikke selv vores forældre, men vi vælger selv vores fremtid!

Under kurset gennemgår vi forskellige værktøjer, jeg har fra mine kurser og uddannelser. Derudover dyrker vi en form for motion hver dag, som giver deltagerne glæde, bedre søvn og livskvalitet.

Personlig udvikling er et vidt begreb, så vi starter med at kigge på, hvordan de ser sig selv, og hvordan de betragter deres fortid. Ud fra snakke om opvækst og fortid, kan de forholde sig til, hvad de kan bruge til deres egen fordel fremover. Vi gennemgår, hvad de værdsætter, hvad de er god til, og hvad de gerne vil blive bedre til. Det er vigtigt at kigge på deres tankegang, for at kunne forbedre deres syn på tilværelsen, og optimere mulighederne for fremtiden.

Derefter kigger vi fremad og dykker ned i drømme og forventninger. Mange ved ikke i starten, hvad de virkelig ønsker, men mønstre begynder at tage form og kan give en retningslinje. At få disse tanker og billeder frem giver virkelig livsmotivation! Vi laver også vision board, så de får noget visuelt, som kan minde dem om deres ønsker i livet. Vi finder delmål, så det bliver mere overskueligt og realistisk at nå det endelig mål.
Det er også vigtigt at frembringe de ting de er gode til for at styrke troen på dem selv. Nogle dage er nemmere end andre, så vi finder også frem til mulige hjælpemidler, til der en dag kommer bump på vejen.

Kost, motion og søvn har en stor betydning for et godt velvære samt udvikling. Hvad de spiser, hvor meget de bevæger sig og får sovet er essentielt for, hvor oplagte og koncentrerede de kan være. Dermed har det en stor betydning for, hvordan de klarer sig i hverdagen, og er afgørende for en bedre fremtid. Her vil jeg gå i dybden med, hvad de kan spise, hvor meget, og hvad det indeholder.

Har du en gruppe unge, som du tænker kunne have godt af sådan et forløb?

Pris: Afhænger af antal deltagere samt længde på forløb.